Служител на Световната банка, който е на посещение в мисията в Скопие е бил нападнат от глутница кучета, докато тичал на кея на река Вардар в столицата, при бягството си паднал и си счупил крака. Когато бил нападнат от кучетата, банкерът започнал да вика за помощ, но не получил такава, независимо, че в близост забелязал униформени лица, съобщава СДК.МК, пише скопското електронно издание „Курир“, цитирано от "Фокус". След това потърпевшият е откаран в една от частните болници в Скопие, отбелязва изданието.

От Мисията на Световната банка в Македония са потвърдили инцидента пред СДК.

„Член на екипа на световната банка, който е на посещение в Македония, беше нападнат от улични кучета на кея на Вардар, докато правел джогинг. От страх скочил от зида и си счупил крака. Сега се чувства добре, но естеството на нараняването му е такова, че му трябва време, за да оздравее“, за уточнили пред „Сакам да кажам“ от мисията на СБ в Скопие. „Световната банка съжалява за този неприятен епизод. Скопие е хубав и гостоприемен град, но смятаме, че е важно да се контролира проблема с дивите кучета в градовете по начин, който е хуманен за четириногите и който осигурява сигурност за гражданите и посетителите на града“, добавят още от СБ.

Според очевидци, същата глутница е нападнала на кея и член на екипа на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на неговото двудневно посещение в Скопие на 5 и 6 септември, но той останал невредим.