Катастрофа е станала на АМ "Тракия", съобщават от АПИ. Движението при км 5 в посока София на АМ "Тракия" се осъществява само в активната лента поради пътнотранспортно произшествие. Шофьорите са се движат с повишено внимание и съобразена скорост, стритно спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Все още не е ясно какво точно се е случило и има ли пострадали при инцидента. 

В същото време в другата посока в началото на аутобана се е заформило зверско задръстване. Огромно 10-километрово задръстване се образува на магистрала „Тракия” малко след изхода на София в посока Пловдив.

Причината за голямата колона е очевидно изключителна натоварения трафик в първия от серията три почивни дни и ремонт на аутобана.
Задръстването започва от около 3-4-тия километър след на магистралата и достига до ремонта на 16-ия километър в района преди отбивката за Вакарел.

Около 10-километрова колона от автомобили се е образувала на автомагистрала "Хемус" след изхода на София, съобщи "Фокус".

Причината са ремонтите по магистралата и многото автомобили, които напускат столицата заради почивните дни.

На разклона при село Долни Богров има екип, който регулира движението.

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи, че на виадукта при 9-ти километър на магистралата (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги.

Ремонти има на още два виадукта и заради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София.

В зависимост от посоката на пътуване, като алтернатива за излизане от София може да се ползват пътят през Искърското дефиле и проходът "Петрохан", както и магистрала "Тракия".