Лекар в нетрезво състояние преглежда пациенти, изписва грешни лекарства и гони пенсионерите, чакащи пред кабинета му. Селският панаир се разиграва в Медицинския център в курортния град Хисаря.

Пияният доктор се казва Мирослав Павлов. Изцепките му са добре познати в района, но поради липса на други лекари, хората са принудени да търсят помощ и лечение от него. Освен като личен лекар, той заработвал допълнително и като медицинско лице на селските мачове в региона.

Доктор Павлов едва не предизвикал масов бой в Старосел през месец май, научи ексклузивно за тази негова изцепка ПИК. Той се появил кьор-кютук пиян на стадиона, а заради него началото на футболната среща закъсняло с 10 минути.

"Дойде пиян като мотика, беше тотално неадекватен. Седна сред публиката и започна да се заяжда с местните хора. Едва не предизвика бой, защото след това отиде да търси конфронтация и с хората от гостуващия отбор", разказа възмутен за пиянската му изцепка делегатът на футболната среща.

Емоции имало и на терена, когато се наложило Павлов да влиза за оказване на медицинска помощ. "Залиташе, едва не падна, футболистите му се смееха, а той ги псуваше. Не знам доколко беше адекватна помощта, която оказваше на контузените играчи", продължи с разказа си делегатът.

"Ние без лекар не можем да започнем, ако няма медицинско лице, мачът не се играе. И други колеги са се оплаквали от него", уточни футболният деятел.

От Здравната каса в Пловдив вече са започнали проверка срещу пияния медик. Ако се докаже, че докторът е изпълнявал задълженията си в нетрезво състояние ще бъде санкциониран, като е възможно да бъдат отнети и правата му.