Иван Ласкин е приет по спешност във Втора градска болница във вторник, потвърдиха от лечебното заведение. Близките на актьора твърдят, че той постъпил там, след като му се е подул кракът. Съмненията на лекарите са, че страда от тромбофлебит. 

Според други обаче Иван е с чернодробна недостатъчност и му предстои тежка операция. От Втора градска болница признаха, че актьорът е приет в отделението по гастроентерология, но отказаха подробности за състоянието му. 

Според разпространената по-рано информация от столичен седмичник Ласкин е бил закаран до болницата от неговия приятелят Фънки, след като жена му Алекс Сърчаджиева го е намерила с пяна на устата. "Нямам представа кой и какво е писал. Няма да говоря, писна ми да се занимавам с жълти вестници", заяви самата Александра Сърчаджиева.

Димитър Ковачев-Фънки: "Аз съм бил откарал Иван до болница?! Явно съм се превърнал в дух. Как да го карам, след като съм на турне?! Не знам Иван да е зле, карате ме да се притеснявам сега...", остана изумен от писанията Фънки. 

В средата на август Ласкин преживя голяма трагедия, която буквално го срина - почина неговият баща Славчо. Актьорът го понесе много тежко.