Мъж от северната част на Делхи, Индия, беше арестуван, защото държал сестра си в заключена стая в продължение на две години и жестоко я измъчвал през цялото време. Когато полицията намерила жена, нейното тяло било толкова изтощено, че тя не можела да ходи сама. Оказва се, че тя ядяла само веднъж на четири дни, когато брат й й давал парче хляб, съобщава The Sun.

"Тя е на около 50 години, но изглежда на 90. Когато я спасихме, тя лежеше в екскрементите си. Беше толкова изтощена от глад, че не можеше да се погрижи за основните си нужди", казват от комисията за жените в Делхи.
Случаят с пленницата станал известен, след като вторият й брат съобщил за нея. Казал, че сестра му има проблеми с психичното здраве, така че роднината я заключил в отделна стая. Преди това жертвата живеелa в къщата с майка си, но след смъртта й нямало друг, който да се грижи за нея.
По-младият брат бил недоволен, че грижата за сестра му паднала върху него, затова решил да сведе до минимум задълженията си. В същото време мъжът забранил на други роднини да виждат сестра му.

Полицаите арестували по-малкия брат и жена му, чиито имена не са били назовани. Те са обвинени в малтретиране.