Появи ли се сянка на съмнение, Борисов реже до кокал. Поне това е доказал във времето.

Отстрани проф. Николай Петров като здравен министър след репортаж на БТВ по спекулативни твърдения, че зет му се е облагодетелствал от обществени поръчки във ВМА.

Взе главата на Александър Манолев след публикация в „Капитал“ със също толкова спекулативни твърдения за миналото на проекто-министъра.

Нека сега прояви същата принципност и към шефката на кабинета си Румяна Бъчварова. Крайно време е да поиска оставката й, тъй като тя едва ли ще има доблестта да си я даде сама.

От години е публична тайна, че Бъчварова работи като троянски кон на кръга „Капитал“ в българското правителство.

Нахалството й обаче напоследък е безгранично и това си пролича покрай сагата с Александър Манолев. Зетят на госпожата написа статията срещу Манолев, а после човекът, с когото живее на семейни начала – Росен Желязков, седна на стола на Манолев?!

Двойна комбинация в духа на сплетните на кардинал Ришельо.

Съмнения относно морала на Бъчварова изказаха не други, а партньорите и приятелите на Бойко Борисов.

Волен Сидеров я причисли към кръга „Капитал“ и директно намекна, че саботира премиера и правителството.

Цветан Цветанов, вторият човек в партията след Борисов, заяви в прав текст:

„Не бих позволил на приятелите на дъщерите ми да работят против ГЕРБ.“

Какъв по-ясен знак, че и „своите“ вече са осъзнали подривната дейност на Румяна Бъчварова.

Следователно на госпожата, която безславно пониминистерства в МВР, трябва да се каже „довиждане“. И да бъде проводена с почести в заслужена пенсия.

Но да се разберем - не като посланик в Израел, където да си благинува на топло с „дебела“ държавна заплата и облаги. След злините, които причини на управлението, ще е подигравка с електората на ГЕРБ да я наградят с подобна служба.

А и какъв е точно дипломатическият опит на Бъчварова, какви са компетенциите й по еврейския въпрос и Близкия изток, знае ли иврит?

Едно време Тодор Живков така постъпваше с низвергнатите от Политбюро – пращаше ги посланици. Едно време обаче държавата беше богата, а и партията беше държава. Можеше да си го позволи. Сега реалността е съвсем друга, така че – не с тези „байтошовски“ номера!