Легендата на Локомотив Пловдив и националния отбор Христо Бонев коментира представянето на любимия си тим под ръководството на Бруно Акрапович. Зума не скри задоволството си от успехите на черно-белите и добрата работа на босненския специалист. „Дори и най-запалените локомотивци, които са оптимисти, не са очаквали такъв точков актив от отбора. Даже имаше и такива разговори, че от първите пет кръга няма да има и точка. Но Акрапович и футболистите опровергаха всички тези негативни предвиждания. Днес (б.а. – вчера) видях Акрапович на стадиона и го поздравих за победата срещу Левски. Човекът заслужава поздравления за това, което прави“, сподели Бонев. „По отношение на играта ще кажа, че той познава много добре качествата на всеки един от футболистите, които е селектирал. Защото голяма част от тях са в Локо по негов избор. Така той успява по-лесно да изгради и разгърне своя тактически план. Виждаме, че той му носи успех, както и на отбора. До осмия кръг Локомотив победи Лудогорец в Разград, Ботев като гост и сега Левски. Никой не е очаквал да победи в Разград. Песимистите чакаха да загубим и дербито с Ботев, а Акрапович ги опроверга. А накрая спря и серията на Левски. С много умен тактически план той затвори подстъпите към вратата на Луков и разчиташе да се открие възможност за гол. След като вкарахме и поведохме бях сигурен, че Левски много трудно ще стигне до положение, като изключим последните десет минути, когато те се хвърлиха на щурм, но без резултат, тъй като не бе добре организиран“, добави бившият наставник на Локо Пд и бивш селекционер на националния тим пред колегите от Тема спорт.

За това какво могат да постигнат смърфовете този сезон Бонев заяви: „Ако съумеем да победи и Септември в София смятам, че мястото ни към първата четворка няма да е химера. Но на първо време трябва да останем в шестицата. Апетитът идва с яденето. Но, за да победиш Лудогорец в Разград, Ботев на техен терен и Левски след успешната им серия говори за изключително добра работа от страна на Акрапович и неговите помощници. Тук за случайност не може да говорим. Много хора казват, че играта на Локомотив не е толкова привлекателна и атрактивна, но пък е печеливша. По-добре грозна победа, отколкото красива загуба. Не случайно собственикът на клуба Христо Крушарски изявява желание да победи и Ливърпул, ако му е кеф, както сам каза. Аз познавам Юрген Клоп от периодът му, когато бе начело на Майнц 05 и ако му е същият телефонния номер ще му се обадя да направим една контролна среща или в Ливърпул или в Пловдив“.

marica.bg

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.