Няма нищо общо като факти между Иван Димитров и Миню Стайков. На Димитров държавното обвинение е отредила роля, за да може да се сформира ОПГ и да се поддържат обвиненията. Ние смятаме, че към него няма дори в настоящия етап на разследването необходимия минимум от доказателства, за да се налага тази тежка мярка на отклонение. Това заяви по Нова тв Евгений Мосинов, адвокат на сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, който е с обвинения за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари

Не бих искал да го наричаме сина на кмета. Ефектно е за обществото, но наказателната отговорност е лична и подобен израз създава натрапчиви внушения за определяща роднинска връзка,  каза още Мосинов. 

На 6 септември му е повдигнато обвинение за участие в ОПГ, която е започнала да функционира още през 2009 година, извършила група тежки престъпления. Ролята му е свързана с разпространение на акцизни стоки без бандерол, уточни адвокатът. 

"Съдебният акт на втората инстанция не прозвуча убедително. Хубаво е, съдебният акт, особено по тези дела, да звучи убедително. Там имаше фактологически грешки, твърдения на съда, които не се основават на обективните данни по делото. Той си е бил у дома по време на ареста и е оказал пълно съдействие. Изключително оскъдни са доказателствените средства на прокуратурата. Всичко се основава само на показанията на трима свидетели, които са казали, че той им е шеф. Те работят като пазачи на негов имот", каза още Мосинов. 

Адвокатът бе категоричен, че Иван Димитров категорично не е знаел какво се е случвало на неговия терен. Прокуратурата не е положила усилия да издири наемателя.  Димитров е собственик на голям индустриален имот, част от този имот е даден под наем на едноличен търговец. Той не е намерен и не е разпитан, подчерта Мосинов. 

Той разясни, че в стандартните договори, както е и този, се споменава, че наемодателят не трябва да пречи на дейността на наемателя. Няма данни по делото Иван Димитров да се е срещал с другите членове на групата.