Някои баби дават мило и драго, за да прекарат колкото се може повече време в компанията на внуците си, други ги обичат от разстояние, а трети не искат и да чуят ужасната думичка "баба". 

Каква ли баба е първата дама на Франция Брижит Макрон? Зложелателите не спират да говорят, че 65-годишната съпруга на френския президент отдавна е трябвало да смени късите полички с домашен халат и вместо да си губи времето с дипломатически срещи, най-накрая да започне да прави палачинки и да плете чорапи. 

Какво ли мисли по темата госпожа Макрон? Днес ще ви разкажем как именитата френска баба възпитава внуците си. А нейните са цели седем!  

Педагог по образование, Брижит Макрон е родена в многодетно семейство на буржоази. Тя е шестото и най-малко дете. 

На 22 юни 1974 г. се омъжва за бъдещия банкер Андре Луи Озиер, съпрузите имат три деца: Себастиан, Лоранс и Тифани. В един момент обаче взима решение да се разведе заради любовта, която изпитва към ученика си Еманюел Макрон, който е по-млад от нея с цели 24 години. 

Семейството за Брижит е Светая Светих, особено когато става въпрос за любимите й внучета. И казва, че без тях животът й няма смисъл. 

Наскоро в едно свое интервю треньорът на националния отбор по футбол на Франция Дидие Дешан разказа как първата дама се отнася към статута си на баба. "Между нас има много общо, тъй като се занимаваме с педагогика. Аз съм треньор, а тя е учителка. Много говорихме за образованието, за футбола, за щастието, с което ни даряват внуците. Госпожа Макрон е много открита жена", разказва той след един свой обяд със семейство Макрон.  

Говори се, че Брижит Макрон е идеалната баба. Тя не се опитва да даден на внуците си всичко, което не е успяла да даде на децата си. Първата дама на Франция е убедена, че авторитетът на родителя винаги трябва да е на първо място, колкото и успешни и умни да са бабите и дядовците. 

Идеалната баба обича живота и цени всеки ден, грижи се и защитава не само своите деца и внуци, но и себе си. Със своята жизненост, начин на живот и активност Брижит Макрон не спира да вдъхновява голямото си семейство. 

При встъпването в длъжност на Еманюел Макрон тя заяви, че смята да общува с внуците си, колкото й позволява графикът. Брижит помага на съпруга си президент, занимава се с образователните програми в страната, а в Елисейския дворец си има свой отделен кабинет. 

Въпреки това първата дама не позволява задълженията да оказват негативно влияние на отношенията й с близките. Определено може да се каже, че семейството си остава приоритет номер едно за Брижит. 

Най-малката й дъщеря - Тифани Озиер, наскоро разказа, че ако я накарат да даде пример за истинска любов, тя ще посочи майка си и съпругът й. "Когато са заедно, все едно нищо друго не съществува. Еманюел умира за внуците й, а те любезно го наричат "татко". Нима това не е любов?". 

Брижит и Еманюел нямат свои деца. "Решихме да нямаме деца. Това е избор, който направих, когато бях още млад, взимайки предвид разликата ни във възрастта. Не се нуждая от биологични деца и внуци, но мога да подаря любовта и грижите си на внуците на Брижит", признава френският президент в едно от интервютата си. 

Брижит Макрон е една от онези първи дами, за които се говори едва ли не повече, отколкото за самия президент. Хората не спират да обсъждат огромната разлика в годините на съпрузите, както и външния вид на 65-годишната първа дама. 

Но Брижит е единствената любов на Макрон и му даваше опора по трънливия път от чиновник до държавен глава.

"Брижит винаги е била до мен и не смятам да я губя точно сега. Тя дели живота си с мен и мнението й винаги е било и ще си остане важно за мен", не се уморява да повтаря Макрон. /jenata.blitz.bg