Осем от играчите на Берое U15, които участваха в лагер-сбора на проектонационалния тим във Варна, започнаха в стартовия състав на отбора на Югоизточна област за двустранната игра, с която приключи подготовката в морската столица. След почивката в игра се появи и последният играч на "зелено-белите" попаднал в списъка на селекционера Георги Георгиев. Двубоят завърши с успех с 3:0 за югоизточна област, едно от попаденията бе дело на играча на Берое U15 Йордан Желев. Той отбеляза и още един гол, който обаче бе отменен заради засада. Асистенция за едно от попаденията записа Георги Радев. Красимир Тодоров уцели греда, няколко пропуска направи и още един от играчите на "зелено-белите" - Димитър Иванов. Академията на Берое бе с най-много представители по време този тренировъчен лагер, включващ играчи от Североизточна и Югоизточна България. 
"Всяко едно от нашите момчета игра силно, футболистите на Берое бяха замесени във всички опасни ситуации. Радостно е да се види, че и индивидуално, и отборно те могат да направят разлика дори и на такова силно ниво. И в двата отбора има много силни изпълнители и вярвам, че тази национална гарнитура ще бъде много представителна за страната ни", коментира след края на двустранната игра и лагера наставникът на Берое U15 Радостин Александров.
Следващият лагер за разширения състав на националния отбор в тази възрастова група ще бъде в края на октомври. Припомняме, че непосредствено преди него Берое U15 ще вземе участие в силния международен турнир в Полша, заедно с отборите на Лестър, Олимпик (Марсилия) и др.