Бурята Али взе първата си жертва в Ирландия. Туристка загина, след като бурният вятър бутна караваната ѝ от висока пропаст в Кладагдъф, на западния бряг на Ирландия, съобщава „Айриш Мирър“.
 
Ужасяващият инцидент е станал в 7.45 ч. местно време докато бушували ураганни ветрове. Пристигналите на място спешни екипи открили тялото на около 50-годишна жена на плажа Актън. Тя спяла в караваната, когато превозното средство било издухано от паркинга за каравани и паднало от скалата.
 

Трагичната случка шокира цяла Ирландия и дори президентът на страната Майкъл Хигинс изрази съболезнования на близките на починалата. Той благодари и на всички, които участват в спасителните действия и превантивните мерки срещу бурята, която още не се е разразила с пълна сила.
 
В момента тя бушува в Ирландия с пориви до 130 км/ч. Над 100 000 жилища и търговски обекти, основно югозападната част на страната, са останали без електричество. Местната метеорологична служба обяви оранжев код – втория по сила за опасно време.
 
От там предупреждават, че поривите на вятъра могат и да надминат 130 км/ч в крайбрежните райони на север и запад. Очаква се през днешния ден бурята да се премести на изток.