Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу А.А.,на 37 г., за това, че в периода от август 2017 г. до 17.08.2018 г., като пълнолетно лице е улеснила /предоставила жилище и оказала помощ – финансова/непълнолетното лице от мъжки пол/ на 16 г./ и лице от женски пол, /на 12 г./, да заживеят съпружески, без да са сключили брак - престъпление по чл.191, ал.3 вр. с ал.2 от Наказателния кодекс.

12-годишното момиче и 16-годишното момче се запознали в началото на 2017 г. в гр.К., обл. Стара Загора. Те започнали да се срещат. Обвиняемата, майка на непълнолетното момче, ги приела да живеят в тяхната къща, като семейство. По-късно през август 2017 г. направили „годеж“, с който било дадено началото на съвместното им съжителстване в дома на родителите на непълнолетния в гр.К, обл. Стара Загора, когато момичето било още на 11 г.

Обвиняемата подпомагала младото семейство финансово, както полагала и грижи за самите тях и за домакинството им. През юни 2018 г., 12-годишната непълнолетна родила дете. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което А.А. е обвинена е лишаване от свобода от две до пет години. Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи първо заседание по делото.

От началото на 2018 г. за престъпления по чл.191 от Наказателния кодекс Районна прокуратура - Казанлък е предала на съд 47 лица, от които са осъдени с влязъл в сила съдебен акт 41 лица.