Не било голяма работа, че на вчерашния протест срещу властта се били появили хора с фланелки, чиито надписи и щампи прославят Русия или конкретно Сталин. Така ли?

СНИМКИ ОТ ВЧЕРАШНИЯ МИТИНГ ( публикувани в Klub Z и Faktor.bg)

 

 

 

 

 

Да, статистически не е кой знае какво да се явят няколко русофилски мутри във всяка тълпа. Като част от цялото не изглеждат представителни на фона на упорито развяваните български знамена ( в отсъствието на европейски, каквито винаги има на протести на демократичната общност срещу същата тази власт).   Но е много важен фактът, че такива русофилски екстремисти ги търпят и приемат за нормална част от множеството, отишло на площада да заяви политическа позиция. 

Демонстранти, прославящи Русия на Путин и на Сталин, изобщо не биха припарили на митинг срещу мимикриращото управление на България, представящо се за европейско. Затова и знамената на Европейския съюз на всяка демонстрация са жив упрек към Борисов и компанията му от путинофилстващи спътници в разиграването на България на геополитическата карта. Русите символи обаче са абсолютно нежелани там, където демонстрантите наистина са за европейско развитие на България. На такива събития  и никой не се и опитва да ги имплантира.

Който не е съгласен с това отрицание, нека си представи червен събор, на който някой смелчага да се разходи ако не с лика на Хитлер на гърдите си, то поне с щампа на осанката генерал Луков. Няма такъв самоубиец, нали. Но от демократично възмутените от властта българите се очаква да бъдат толкова големи демократи, че да приемат за нормално да преглътнат руската пропаганда. Щом са “либерали”, значи  трябва да могат изтърпят символиката на страната, която и днес е “тюрма на народите” и води своята хибридна война срещу България чрез долнопробна пропаганда, на която нито държавата, нито подчинените й медии ( дори и формално частните, зависими за лицензи и реклама от държавата) не оказват съпротива.

Изключително рядко явление е на протест на демократичната общност да се появи нещо по-различно от българското и европейското знаме ( случвало се е с украинското знаме като контрапункт на руската агресивност). Например – американското знаме не е такъв атрибут. Обратното, където са другарите и другарките, колкото и да се крият зад портрети на Левски, задължително се появява руското знаме и всякакъв друг политически кич от русофилската кухня.

НА СНИМКАТА ОТ СЪБОРА НА БСП НА БУЗЛУДЖА И ТАЗИ ГОДИНА: Руският акцент се откроява със съответното знаме

 

 

 

 

 

 

Левски би се обърнал в гроба, особено ако знаеше, че неговото предупреждение за поробването от онзи, които се е присетил ( след 12 войни с Османската империя) да ни освобождава, се е сбъднало в най-буквалния смисъл. 

Несъгласните с тези констатации трябва да си зададат въпроса, защо на вчерашния митинг нямаше познати лица от протестите срещу Борисов и пошлата му компания във властта от последните няколко години. Да не би всички да са се наговорили да се въздържат или пък – още по-невероятно- да са заобичали внезапно управниците?

Да, разделени сме и това е причината да не може да бъде свикан голям митинг на всички, които са против това управление. Само че заслугата за това не е на онези, които веят европейски знамена, а на обърнатите за вдъхновение на изток нашисти, които не веднъж ги горят по своите сборища. С тях нормалния български европеец наистина не иска да има нищо общо. 

Давайки си сметка, че горенето на европейски знамена ги злепоставя пред влиятелни кръгове от европейската левица и настройва българското проевропейско мнозинство срещу тях, вождовете на русофилските сборища стигнаха в отчаянието си пред екстремизма на своята тълпа до там, че я излъгаха най-нахално с молба да не гори ( този път) символа на обединена Европа. Било забранено по закон – демек, ако не беше забранено, нямаше да е проблем. 

 

 

 

 

Тъпа лъжа, както и цялата им постановка да демонстрират родолюбие с хоругви, на които Левски е светец ( макар БПЦ да отказва да го канонизира) чрез преклонената си главичка пред съветско-руската сабя. 

Share on Facebook