Новият собственик на контролния пакет акции на Ботев Пловдив Георги Самуилов ще разчита на инвеститорски контрол по време на строителството на стадион Христо Ботев, за да получи възможно най-качествено завършване на проекта при максимално защитени икономически интереси, научи PlovdivDerby.com. Бизнесменът е решил да създаде в клуба собствена структура по инвеститорски контрол, а не да заложи на другата възможна опция – външна фирма или както е разпространено да се казва „Проджект мениджър“.

Както е известно такива големи строителни обекти имат задължително и строителен надзор. Преди да бъде замразен строежът, такъв бе извършаван от специализирано дружество, оглавявано от инж. Тинко Йорданов (Бивш шеф на Дирекцията за национален строителен контрол).

PlovdivDerby.com научи, че дружеството на Йорданов ще е строителен надзорник и след рестартирането на строежа, което бе анонсирано за дните в края на септември и началото на октомври месец тази година. Източници на PlovdivDerby.com твърдят, че Георги Самуилов и екипът му продължават да стоят зад това изявление на бизнесмена, което той направи пред фенове и пред медии през лятото.

Междувременно докладът от обследването на Колежа е готов и ще бъде изпратен в клуба най-късно на 18-и този месец, а от Ботев Пловдив вече съобщиха, че възнамеряват да го направят публичен. Както вече на няколко пъти писахме, обследването е показало, че върху замразения строеж няма нанесени сериозни щети и по всяка вероятност единствено част от стърчащите арматури ще бъдат подменени с нови.