В края на юни тази година на турнир по джудо в Пазарджик, един от най-добрите и перспективни състезатели на Арена Спорт - Пловдив Димитър Вълков контузи тежко лакетната си става. Скъсани връзки, спукан хрущял, счупена кост, разтегнати мускули  и разкъсани мускулни влакна дадоха повод на редица специалисти да предвидят тежки операции, дълго възстановяване и дори край на кариерата на перспективният пловдивски спортист. Вълков, който е спечелил до този момент множество медали от международни турнири в страната и чужбина, обаче имаше късмета да попадне на точни специалист.

След направеното ЯМР обаче, на родителите на Митко е препоръчан д-р Симидчиев, като най-добрият специалист в тази област. Д-р Константин Симидчиев е ортопед-травматолог с дългогодишен опит при мекотъканни увреди на колянна става и глезен. Провежда прегледи при фрактури на опорно-двигателния апарат, навяхвания, изкълчвания, травми на менискуси, артрози и др.

И така само след няколко месеца по-късно Въков е напълно възстановен и дори изкара пълноценен подготвителен лагер.

Близките на Митко, както и самият той, са изключително благодарни за абсолютно безвъзмездната помощ, която им е оказал д-р Симидчиев. Специалистът е възстановил младият спортист без оперативна намеса. Следял е всеки ден състоянието му и сам се е обаждал да се информира, как върви възстановяването.

"Рядко се среща толкова заинтересован от пациентите си лекар", заявиха пред glas.bg близки на Митко. Не случайно родителите на Димитър и неговите треньори Лъчезар Харлампиев и Орлин Русев използваха възможността да изкажат огромните си благодарности към д-р Симидчиев. С не малка заслуга за пълното възстановяване на Вълков е бил и неговия физиотерапевт Илко Безатев.

Днес Димитър се готви пълноценно и е готов да носи нови медали и отличия за своя клуб Арена Спорт - Пловдив. Припомняме ви, че като един от водещите клубове в страната Арена се радва на подкрепата на козметичната компания Рефан България.