Учителите в училище ОУ "Св.св. Кирил и Методий" няма да получат възнагражденията си навреме, научи Glas.bg. Датата, на която всъщност Община Родопи трябва да е превела заплати на учителите е 10-тото число от месеца. За месец септември това закъснение е още по-неприятно и тъжно от другите.

Oт учебното заведение се свързаха с редакцията ни, като ни изпратиха следния текст:

 

"С най-голямо огорчение искаме да споделим, че тази учебна година колективът в ОУ "Св.св. Кирил и Методий", с. Марково остана без заплати за първия учебен ден.

Последните месеци в училището ни кипят усилени ремонтни дейности, обновяване на мебелировка и куп други организационни дейности. Колегите учители работят рамо до рамо с помощния персонал, изпълнени с надежди и трепети за предстоящото откриване на новата учебна година. Получаваме многократно помощ от отзивчиви родители - винаги готови да откликнат. Сякаш цялото общество е ангажирано с предстоящото събитие.

И всички тези всеотдайни "възрожденци" днес за пореден път разбраха, че заплатите ще дойдат късно. Няма да успеят да вземат за себе си едно ново сако или рокля, нито да подготвят родните си деца за първия учебен ден.

Създалата се ситуация кара колективът да се чувства изоставен, неоценен и обиден. 

Искаме да добавим, че ситуацията не е по вина на ръководстовото на училището, което винаги ни подкрепя и работи в наша полза. Благодаря!"