Изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което твърдо застава зад Александър Манолев, който беше номиниран за нов транспортен министър.

Манолев се оттегли заради долен пасквил срещу него в сайта на Икономедия "Капитал".


Вижте писмото без редакторска намеса:

ГЕНЕРАЛ БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ
                                                            
 
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
 
 
Бихме желали да изразим нашата подкрепа за действащия заместник-министър на икономиката г-н Александър Манолев.
В досегашната ни съвместна работа с него в качеството му на заместник-министър на икономиката имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме.
Убедени сме, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предвид на всичко, изложено по-горе.
Затова не считаме, че трябва да се подавате на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията, а даже напротив – някои дори имат устойчив тренд в миналото, свързан с фалити и безвъзвратни загуби на позиции както у нас, така и в чужбина.
Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия.
 
 
С уважение,

Евгений Иванов
Изпълнителен директор и
Член на Управителния съвет на КРИБ