Ураганът „Флорънс“ достигна бреговете на Каролина със силни ветрове, достигащи 110 км/ч. Стихията отслабна до втора категория, но за сметка на това разшири обхвата си – силата на урагана се усеща на 80 мили от окото й, а ефектите от тропическата буря, която носи, се разпростират на 195 мили от него, съобщава британският вестник The Independent на сайта си, на който следи на живо развитието на ситуацията.
 
Понастоящем ураганът се намира по-малко от 100 мили от Уилмингтън, щата Северна Каролина. „Флорънс“ е описана като „ужасяваща кошмарна буря", защото метеоролозите не могат да определят къде ще удари. Тропическите ветрове и дъждове вече обхващат щата. И въпреки по-слабите опустошителни ефекти от предвидените , очакванията за обилните валежи не са се променили, според Националния център на САЩ за урагани, който предупреждава за „катастрофално наводнение". Очаква се реките в териториите, засегнати от урагана, да прелеят.
 
В Джорджия, Вирджиния, Северна и Южна Каролина, Мериленд и Вашингтон вече бе обявено извънредно положение заради стихията. В Северна и Южна Каролина бяха евакуирани 1,5 млн. души. Издадени са предупреждения за опасност от катастрофални наводнения. В ранните часове на четвъртък ураганът „Флорънс“, който се заформи в Атлантическия океан, отслабна до втора категория от пет възможни по скалата на Сафир-Симпсън.