Какво показва най-новата акция срещу Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София, върху който беше лисната боя в навечерието на 9 септември?

 

 

 

 

 

 

Четири неща.

В услуга на Кремъл управляващите успяха да принудят да се крият българите, които се осмеляват да декларират истината за съветската окупация. Лиснали са набързо боя. Смело е. Разбираемо се подразбира също желанието им акцията да приключи без художествени изяви, каквито имаше до неотдавна. Постъпили са като нормални хора, на които не им се разкарва по арести и районни управления, каквато беше съдбата на заловените предишни оцветители на съветското туловище. 

Главният дразнител за българските патриоти е инкрустираната със златни букви лъжа за “освобождението” на България. Строителите на монументалния знак са се постарали през 1954 г. да качат на недосегаемите за човешка ръка повече от 33 метра височина агресивния червеноармеец, но не са предполагали, че ще дойде ден, когато надписът в нозете му ще бъде редовно “взривяван” от протестите на български граждани. 

С каквито и камери за наблюдение да въоръжат своите слуги в София, началниците им от Москва не могат да си гарантират пълното безразличие на българите към нахалното доминиране на техния имперски тотем в центъра на българската столица.  

Проруското стакуво в българските медии, с изключение на някои сайтове, е стабилно като парламентарното му мнозинство. Телевизиите или пренебрегнаха акцията на МОЧА или я окачествиха като “вандалска”, както им нареждат от Москва ( справка: централните новини на БТВ на 9 септември).

Извод: дните на най-абсурдния съветски тотем в тази европейска държава, която не е воювала със СССР и не е дала повод да бъде превръщана в съветска колония, са преброени. Може да са много, но МОЧА няма да векува.

 

Share on Facebook