Фактът, че в България има сговор между управляващи и опозиция на проруска основа, се потвърждава отново от посещение на делегация от български социалисти в окупирания от Русия Крим в нарушение на западните санкции. Управляващите в София, представяни от коалиционния им партньор “Атака”,  се “разписаха” тази година в руската присъствена книга на превзетия през март 2014 г. украински полуостров. Ето че конкуренцията им от т.н. опозиция у нас също бързат да засвидетелстват уважение към руския външнополитически приоритет, какъвто е легитимирането на руската окупация. 

 

 

Явно въпросните другари и другарки са решили да отпразнуват 9 септември в братска окупаторска атмосфера. Могат да бъдат видени на снимка в сайта на руската секция на БНР ( която помества кратка и безкритична информация) сред етнически българи, водени от известния путинофил Иван Абажер, радостно да позират с вдигнати ръце ( явно по указание на снимащия), за да се откроят и преброят.

Характерното в случая е, че ГЕРБ и нейният собственик Борисов имитират всякакви битки по най-различни теми с БСП, но за подобни провокации си мълчат. Както си мълчаха и по адрес на своя партньор във властта Сидеров при посещението му там. Как да се възмутят сега театрално – дори и да искаха, когато “пропуснаха” да го направят спрямо колегата си Сидеров?

Интересно щеше да бъде да узнаем, дали за визитата на българските социалисти щяхме да разберем “ в движение” по време на престоя им от 4 дни на окупираната украинска територия, ако не беше съобщение на руската агенция РИА Новости. На него се позовава куриозно тукашният сайт Pogled. Info. Куриозно, защото неговият собственик  Румен Петков ( на снимката, да не се бърка с Румен Петков от АБВ) е част от делегацията и очевидно е в центъра на събитията ( видно от снимките), но предоставя информация, сервирана от руската агенция. За да не сбърка акцента и да се подсигури с руската версия в интерпретирането на българската провокация.

 

 

 

 

Като става дума за акцент, путинофилският сайт, който е определен от РИА Новости като “една от малкото медийни територии в България, в която се засяга темата за Русия и Крим”, произвежда и друг куриоз. Поместил е информацията си за делегацията в Крим на смесица от български и руски. За Велислава Дърева например пише на руски колко известна и награждавана е в България, и че е била депутат ( без да се посочва от коя партия). Но на български е добавено в Pogled.Info, че е член на НС на БСП, председател на комисията по вероизповеданието. Иначе казано, изтъкнато е допълнително, че тя е представителна за ръководството на БСП, с което иначе въпросният сайт и неговият издател официално са скарани в рамките на партийните вътрешни интриги.

http://pogled.info/svetoven/russia/golyama-delegatsiya-ot-balgariya-pristigna-na-poseshtenie-v-krim.97356

“Одна из самых известных болгарских журналистов и публицистов. Специализируется на телевидении, документальном кино, искусстве и культуре, международной политике. Была депутатом, Член е на НС на БСП, председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданието”.

“Черешката” на тази провокационна торта е снимка, публикувана в сайта Faktor.bg, на която се вижда делегацията да позира край паметник на руския окупатор в Крим, изобразен като гигант от някаква руска версия на междузвездни войни. При положение, че война за окупирането на Крим просто нямаше поради въздържанието на Украйна в момент на смята на властта в Киев и хаос в украинските институции, от който Путин и неговите войски се възползваха вероломно както Сталин при окупирането на България през септември 1944 г., когато българските власти отказват съпротива срещу настъпващата Червена армия, надявайки се страната да бъде подмината като “транзитна територия” по пътя на войната й с Германия. 

 

 

 

 

 

Над цялата тази провокация блести с мълчанието си главният закрилник на московската пета колона у нас Бойко Борисов. Klub Z цитира представител на българското външно министерство да заявява само, че не то е уведомено за пътуването на въпросната българска делегация. Иначе казано, “това е положението” – заварено.

Ударението ( за онези, които се правят на ударени) в думата заварено може да бъде поставено и върху буквата е, защото заварката между опозиция и власт у нас е здрава и непоклатима като съветско – българската “дружба “ ( т.е. дружбата между мечката в превърнатата в овца наша страна) по време на НРБ.

Share on Facebook