Ако някой е забравил, трябва да му се припомни що за чудо беше комунизмът, практикуван като държавна религия и в НРБ. 

Онези, които не знаят нищо по въпроса, поради своята възраст, също могат да се запознаят с теорията и практиката на комунистическата диктатура в днешен Китай. Там нашето минало продължава и в наши дни.  “Отстъпките” пред производствените принципи на частната инициатива, впрегната в услуга на еднопартийния режим, с нищо не променят същината на китайската форма на тоталитаризъм. https://www.mediapool.bg/kitaiskata-kompartiya-revizira-pravilnika-za-povedenie-na-chlenovete-si-news283215.html

Забраната да се критикува властта, канонизирана като партийно задължение, както и изключването от компартията като висша форма на наказание за провинилите се партийци, са неделима част от правилата, налагани от официален Пекин. За късопаметните у нас  е полезно също да видят в китайското огледало за обратно виждане корените на борбата с религиозното възпитание и влияние в огромната държава. Така беше и у нас!

А всичко започна в любимата на българските другари и другарки Русия, както се вижда от снимката, на която митингуващи привърженици на болшевизма заклеймяват религиозното възпитание на децата в Русия – същата онази матушка и за нашите русолюбци, която днес  се домогва до ролята на пазителка на православния фундаментализъм и и “традиционните ценности” направо с световен мащаб!

Share on Facebook