Кейт Столард от Уорчестър, Англия, бе сполетяна от главоболие след тежък развод от съпруга си, с когото тя живя в продължение на 10 години. Нервите, стресът и безсънието разклатиха здравето ѝ, отбелязва Mirror. 

С течение на времето болката се усилила, но тя не ѝ придавала особено значение. Едва когато се строполила в банята, разбрала, че нещата са много лоши и отишла на преглед при лекар. 

След изследванията Кейт чула страшната новина, че ѝ остават само два дена живот. 

Диагнозата на Кейт била остра левкемия и лечението трябвало да започне незабавно. Тя също започва да развива сепсис и се нуждаела от спешна химиотерапия. Тази процедура ѝ удължила живота с няколко седмици. Тя дори се зарадвала, че е влязла в ремисия, но внезапно ракът се завърнал.

През следващите 17 седмици тя преминала втори курс на химиотерапия. И отново ремисия. Този път без негативни промени. Кейт грейнала от щастие, че ще може да живее още няколко месеца, въпреки че първоначалната прогнозата беше много по-тъжна. Сега момичето сериозно са замисля и за по-далечното бъдеще.

"Аз все още съм толкова млада и при всички положения ще срещна моя мъж. Но вече съм безплодна. Сега това ме вълнува повече от всичко. Не успях да си замразя яйцеклетки. Не ми беше до това. Радвам се, че оцелях, но ми е много болно от тези ... ".

Независимо от това младата жена иска да предупреди всички да се свързват със своя лекар незабавно, ако нещо ги притеснява: било то някоя пъпка, обилно потене, главоболие или кашлица. /zdrave.to