Берое 2003 отстъпи с 2:3 на Септември в контролна среща, играна днес в София. Момчетата на Сидер Димитров поведоха в резултата в 15-та минута след добра флангова атака от дясно, завършила с асистенция на Пламен Андрей Апостолов и попадение на Любомир Вачев, който бе изведен на празна врата. След попадението домакините взеха превес в играта и станаха по-агресивния тим. Положения пред вратата на Берое обаче липсваха. В 30-та минута при една от епизодичните си атаки старозагорци получиха право да изпълнят свободен удар от дясно. След него с гол от воле на Михаил Стоянов Берое 2003 успя да удвои. Две минути преди почивката превъзходството на Септември даде резултат и авансът на Берое бе намален на 1:2.
След паузата картината не се промени. Домакините имаха териториален превес, но не успяха да създадат опасности пред вратата на Берое. В 60-та минута те се възползваха от поредица от грешки на играчите на "зелено-белите" и успяха да изравнят. Третият гол падна в 70-та минута."Мач на много високо ниво с оглед възрастта. Много полезна контрола за нас. Отборът срещу когото се изправихме бе от най-високо ниво и въпреки това в доста моменти успявахме да сътворим много стойностни неща. Момчетата продължават да повишават качеството в играта си и да осъзнават какво е необходимо за да продължат така, а това е най-важното", коментира след срещата наставникът на Берое 2003 Сидер Димитров.

Берое 2006 продължи серията си без поражение в контролните срещи. В проверка, играна днес следобед тимът, воден от Иван Желев завърши 2:2 с Витоша 13. Попаденията за Берое бяха дело на Валентин Живков и Димитър Николов. На полувремето резултатът бе 1:1.
"Полезен мач с класен в тази възрастова група противник, с който ще организираме и нови контроли в бъдеще. Справедлив резултат предвид показаното от двата отбора", коментира след срещата наставникът на Берое 2006 Иван Желев. Следващата контрола на тима е следващият петък с Черноморец в Бургас.

Берое 2008 завърши 1:1 с Етър в първата си контролна среща от подготвителния период. Двубоят се игра тази вечер на изкуствения терен над стадион "Берое". Талантите на "зелено-белите" първи имаха възможност да открият резултата в края на първата част, но топката се удари в гредата. Гостите пък се възползваха от статично положение и поведоха. Това обаче не обезкуражи децата на наставника Павел Димов и след няколко пропуснати възможности те успяха да изравнят. "Доволен съм от показаното от децата. Това, което тренирахме цяла седмица те го изпълниха. Само липсата на концентрация в завършващата фаза ни попречи, но иначе отбора игра много добре", заяви след срещата наставникът Павел Димов.

Берое U15 изигра днес първата си контролна среща на лагера в Боровец. Тимът спечели с 5:1 срещу Локомотив (Пловдив).