Пожарният автомобил, в който вчера загина огнеборецът Илиян Попов, въобще не тръгнала да завива и директно е паднала в дерето, научи Glas.bg. Инцидентът е заснет от камера, на която се вижда, че пожарната кола не се движи с висока скорост, но въобще не е тръгнала да завива, а директно, в права линия е продължила към дерето, разкриха източници на Glas.bg.

Единият от пожарникарите загива на място, затиснат смъртоносно. Другите двама оцеляват, като единият от тях само успява да промълви по радиостанцията "Куклен, Куклен...", разкриват източници на Glas.bg. Двамата ранени са откарани в София, като единият от тях все още не е извън опаснос за живота.

Пожарният автомобил е Ивеко Магирус TLF 3000/300. За последните две години това е четвърти инцидент с този модел пожарни автомобили, научи още Glas.bg. В РДПБЗН Ловеч на 05.03.2017г, в РДПБЗН Бургас на 13.08.17г. и в РДПБЗН Велико Търново на 16.03.18г. В предните три инцидента, се стигна до различни леки и средни наранявания на пожарникарите от екипите на катастрофиралите пожарни автомобили.