Джордже Милошевич на 79 години от сръбския град Нови Сад преживял меко казано шок, когато преди дни отишъл в полицията, за да регистрира автомобил.

"Аз съм от шест месеца мъртъв", разказва за вестник "Вечерне новости" Милошевич, който е бил обявен за починал на 19 януари тази година.

Когато на 26 юли ангажирал агенция да регистрира колата от негово име, мъжът разбрал, че агенцията не може да направи това, защото от полицията им казали, че той е покойник.

От службата, която води регистрите по гражданското състояние, обяснили на Милошевич, че той погрешка бил вписан в регистъра по гражданското състояние за починалите въз основа на удостоверение за смърт от Клиничния център на Войводина. 

"Така от януари аз официално съм мъртъв, но едва през юли научих това", разказва разтревоженият Милошевич.

По тази причина мъжът не може дори да отиде на лекар, не може да си купи лекарства. Получил е здравословни проблеми заради стреса, на който е подложен, пише изданието.

Мъжът обяснява, че си е извадил копие от смъртния акт, в която са посочени неговите данни.

Цялата ситуация беше разяснена от Клиничния център на Войводина. През януари 2018 г. при тях бил хоспитализиран пациент от същия пол, със същото собствено и фамилно име – Джордже Милошевич, който обаче нямал у себе си документи, въз основа на които да се установи самоличността му. Така били записани данните, съобщени от самия пациент.

Междувременно е извършена вътрешна проверка, а Милошевич е бил извикан на разговор, на който са му били поднесени извинения.

За Танюг Милошевич каза, че сега освен здравословните си проблеми той изпитва неудобство, тъй като хората, които го срещат на улицата, на шега се обръщат към него с "покойника".

"Всички се чудят, кръстят се", казва Милошевич и добавя все пак, че се е обърнал към адвокат, тъй като е изгубил търпение, а здравето му е увредено.