Стар телевизор, който пламнал след късо съединение, предизвикал пожара в дома на учител от Селскотостопанската гимназия в Садово. 56-годишният Антим Мърцев загинал, докато се опитвал да потуши пламъците в апартамента си в пловдивския жилищен район „Тракия”. Инцидентът станал пред очите на съпругата на Антим – Марияна, пише "Монитор".

Загиналият преподавател работел в садовската гимназия от 8 години, съобщи директорът на учебното заведение Димитър Йорданов. Той не можеше да повярва, че трагедията наистина се е случила и питаше дали черната новина е истина. „В отпуска съм в момента, но трябва да проучим кога ще е погребението, да отидем от гимназията, да поднесем венци”, каза Йорданов. По думите му загиналият е преподавал в гимназията от 2010г.

„Той е учител агроном и преподаваше по специалните предмети – растениевъдство, животновъдство. Беше класен ръководител на 9”б” клас, чиято специалност е „Монтьор на селскостопанска техника”. Антим ръководеше и футболния отбор по проект. Шокирани сме от случилото се. Той беше отзивчив и децата го обичаха”, обясни още директорът на гимназията. Огънят в жилището на Антим и Марияна Мърцеви лумнал около 22 часа. Първо започнал да пуши телевизорът и мъжът грабнал приемника, за да го изнесе навън и да не подпали стаята. Телевизорът обаче се запалил, а огънят бързо обхванал жилището. На адресът били изпратени пожарникари, които успели да изгасят пламъците, но стопанинът на апартамента вече бил мъртъв. „Ще трябва да обявим конкурс за мястото му и да назначим нов преподавател. Много жалко за колегата”, каза още директорът на гимназията в Садово.