Нападение над къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев във Варна, недалеч от Евксиноград, е станало тази нощ.  Той е бил там заедно със семейството си. Ботев беше част от кабинетите на Орешарски и Близнашки.През февруари 2015 г. той подава оставка, която бе поискана от туристичесски организации с мотива, че е лобист на бизнес интереси и не се съобразява с мнението на бранша. 

"Малко след 3 ч в къщата ми във Варна е направен опит да нахлуят няколко души с качулки, маски, ръкавици, което е предотвратено случайно, защото едно от децата ми ги е забелязало и е започнало да крещи и вика", обясни бившият зам.-министърът. Ботев обясни, че фарове от кола в съседна къща са осветили нападателите и  те са избягали. 

Според бившият зам.-министър нападението е за сплашване. "Само преди три дни дадох едно остро интервю, където обясних, че начинът, по който се управлява туризма от Ангелкова и хората около нея, предоставят тази индустрия на мутрите, посочи Ботев.

На улицата има доста коли и е видимо, че къщата е обитаема, подчертава Ботев. 

Тези хора, които причиниха това на семейството ми, ще си получат заслуженото, обясни Ботев. Той благодари на варненската полиция, която е реагирала адекватно и бързо.