Нова опасна тенденция сред младите момичета набира популярност в мрежата. Тя се нарича peegasm и като нищо може да се окаже, че и вие сте си доставяли удоволствие по този начин!

Наскоро в Reddit се появи пост на момиче с никнейм TheCatfishManatee. Тя разказва, че приятелката й изпитва оргазъм, когато в последния момент решава да отиде до тоалетна по малка нужда, след като дълго време се е стискала. Усещането, по думите й, не се отличавало особено много от удоволствието, което получаваш по време на секс. И пита интернет потребителите дали и те не са се сблъсквали с нещо подобно. 

От отговорите, които заваляха под поста й, става ясно, че приятелката й не е единствената, която си доставя удоволствие по този начин!

"Да! Това прилича на масаж, който носи удоволствие на цялото тяло", споделя skoldpaddor.

"Да, обикновено това става случайно", отбелязва hopefulonthehorizon.

"Това не е оргазъм, а нещо подобно!", пише Putinisahologram.

"Толкова съм щастлива, че подобно нещо се случва и с други! Това нещо никога не прилича на оргазмите, с които съм свикнала, определено става въпрос за различни усещания. Но успявам да го почувствам с цялото си тяло", отбелязва ForMissEmilie.

"Да! Изпитвала съм нещо подобно. Не е оргазъм, но е много приятно", споделя nottylilpearl.

На пръв поглед всичко това предизвиква усмивка. Но новата тенденция бързо успя да привлече вниманието на специалистите. Според тях, peegasm (от пишкам и оргазъм) изобщо не е забавна тенденция, а точно обратното. Съзнателното стискане в името на приятното усещане може да доведе до сериозни проблеми.

По думите на австралийския гинеколог Шарлота Елдър peegasm може да предизвика разтягане на пикочния мехур и различни инфекции на пикочните пътища. Специалистката не отрича, че има връзка между препълнения пикочен мехур и сексуалната възбуда и това се дължи на стимулирането на нервите на тазовото дъно. 

Но бърза да отбележи: "Има много по-практични и приятни начини да получите оргазъм. Съветвам ви да опитате нещо по-старомодно!", споделя Елдър. /jenata.blitz.bg