Политици, висши следователи, полицаи и дори журналисти изпратиха в последния му път бившия зам.-министър на МВР Румен Андреев. Поклонението пред него бе в обредния дом на Централни софийски гробища и се проведе при строги мерки за сигурност.Пред  камерата на ПИК опечалените разкриха, че смъртта на Андреев е била съвсем неочаквана. 

Припомняме, че преди дни бе съобщена новината, че в късния следобед в събота той се самоубил. Ужасът се е случил в семейната вила в "Щъркелово гнездо" над София, където била и съпругата му Валентина Агаина.

"Не мога да повярвам! Няма нормална логика, която да го накара да посегне на живота си", твърдеше тогава потресената вдовица. 

По първоначални данни Андреев се е прострелял в главата. Причините според повечето версии били здравословни. От МВР пък намекнаха за семеен скандал. ПИК научи на място днес на поклонението, че аутопсия не е правена и официално не е съобщено как е настъпила смъртта. Пред камерата ни състудент и дългогодишен приятел на Андреев призна, че не е знаел да страда от неизлечимо заболяване и трагедията е неочаквана.

На поклонението сред първите дошли бе Румен Петков, който беше министър на вътрешните работи в правителството на Сергей Станишев и работи с Андреев. Лидерът на АБВ разкри, че колегата му не е давал признаци, че има подобни мисли, скоро дори щели да се виждат, тъй като предстояла среща на бивши колеги от системата. 

И на погребението присъстваха предимно хора от МВР и следствените служби, където Андреев е работил от 1979 до 1992 г. на различни позиции. От 22 декември 1994 г. е зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС). Званието "полковник" му е присъдено през 1995 г. През 2005 г. става зам.-министър на вътрешните работи.

Един от колегите му - Борислав Сарафов, шеф на Националното следствие, също заяви пред камерата на ПИК TV, че е изненадан и Андреев е бил прекрасен човек. Той не даде подробности около трагичния инцидент. Журналистката Валерия Велева пък отказа всякакъв коментар. 

Повечето от присъстващите бяха категорични, че не знаят подробности около самоубийството, както и защо семейството е решило да няма аутопсия. 

Мистерия остава и фактът, че за инцидента с Румен Андреев съобщиха едва няколко родни медии. Още по-странно е, че сайтове, принадлежащи към медийната група на ДПС, изтриха различни информации по случая часове след публикуването им в неделя. 

Вижте подробности в репортажа ТУК!