Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Пловдив с което са взети най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четирима мъже с инициали А.К., Н.С., Г.Н. и Й.К. Те са обвинени, че в съучастие са държали високорисково вещество - 3.5 килограма марихуана.
 
Наркотикът е намерен в  раницата на  единия от четиримата при полицейска операция в село Радиново проведена на 4 август. Според прокуратурата организатор на доставката е 20-годишния А.К. от Брани поле, който по данни от полицията купувал един път месечно марихуана от Петрич.  За приемането на пратката и транспортирането й до Пловдив използвал подставени лица срещу заплащане. В случая обещал 300 лева на Г.Н. от Белащица, за да достави наркотика. Преди това уговорил  подсъдимия Й.К. от петричкото село Първомай да му достави на определено място 3.5 килограма марихуана. На 4 август Й.К. докарал в раница  марихуаната и я предал на Г.Н., който я транспортирал до Пловдив с мотоциклет “Ямаха“. А.К. и спътника му Н.С. ескортирали с автомобил мотоциклета до залавянето им. Обвиняемите са следени  от полицията повече седмица.

Апелативният съд прие, че има достатъчно данни, че задържаните са извършили престъплението, в което са обвинени. Предвид характера на деянието магистратите смятат, че има опасност четиримата да извършат  престъпление, тъй като двама от тях са съдени и са заловени в изпитателния срок да транспортират наркотици. За престъплението в което са обвинени законът предвижда от  2 до 8 години лишаване от свобода.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.