Rolls – Royce не е марката на БСП. Хората, които се возят на тези луксозни автомобили не са социалисти. Това написа във „Фейсбук“ на соцдепутатът Кристиан Вигенин по повод ареста на бургаския олигарх Бенчо Бенчев в Истанбул в компанията издирвания от Интерпол престъпен бос Димитър Желязков (Митьо Очите).

Ето какво написа още Вигенин:

„Както всичко напоследък, историята с Димитър Желязков мирише силно на поредния сценарий. Но даже да не е и въпреки, че засега знаем твърде малко, ще кажа, че Бенчев с Rolls – Royce - а не може да бъде идентифициран с БСП по никакъв начин, не е социалист, той е отрицание на всичко, в което вярваме. Защо и как е избран като гражданска квота за общински съветник - това е политически въпрос, на който трябва да отговори тогавашното местно ръководство.

А как се е оказал в един хотел с Очите в Истанбул и каква е ролята му е криминален въпрос, тепърва ще научаваме подробностите. Но едно е ясно - Бенчев трябва да напусне Общинския съвет в Бургас. Да понесе цялата отговорност и пред закона, и пред гражданите, които са го избрали.

В тази светлина звучи още по-актуално призивът на Корнелия Нинова за изчистване на българската политика от корупция и зависимости - феномен, роден от прехода, който засяга повече или по-малко всички партии, но само една - БСП - го поставя публично. И главният крадец да не си мисли, че ще се спаси, викайки с цяло гърло "Дръжте крадеца!" при всеки удобен повод.