Край на сагата със скандалните промени в Закона за приватизацията, които щяха да спестят на братя Домусчиеви и приватизираното от тях дружество Български морски флот сумата от 58 милиона лева за неизплатени неустойки по договора с държавата сложи премиерът Борисов. 

Вицепремиерът Валери Симеонов повече от година води битка, за да спечели държавата делото и да може справедливостта да възтържествува. Часове след като съдът реши, че въпросната сума трябва да се изплати, набързо бяха вкарани в разрез с правилата на парламента две промени, които реално щяха спестят милиарди на Домусчиеви и на други приватизатори, решили да не изпълняват договорите и да ги променят. 

Въпросните промени разбуниха държавата и разтресоха не само колицията ГЕРБ-Обединени патриоти, но и самите патриоти, тъй като въпросните промени бяха вкарани в Народното събрание от депутатът от "Атака" Николай Александров, а другата от Емил Димитров-Ревизоро, който е от гражданската квота, а след това обединени в едно от шефа на правната комисия Данаил Кирилов, който е от ГЕРБ. Всичко това даде повод да се заговори за зависимости и лобизъм във властта. 

Преди минути стана ясно, че президентът Румен Радев е наложил вето на промените, а премиерът Бойко Борисов е наредил на ГЕРБ да оттеглят скандалните точки от Закона за приватизацията, с което да се сложи край на сагата. 

Агенция ПИК потърси за коментар вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който беше основен борец за справедливост в този казус. 

"Можеше да се мине и без тези драми, без това противопоставяне и изостряне и прокарването на тези промени, които са с ясна лобистка насоченост", заяви Симеонов и допълни, че не всички спонтанни решения на Борисов, реализирани през парламентарната група са правилни, както и не всяко спотанно желание да помогне на близки до него хора.