Шофьорът на турския ТИР, участвал в катастрофата с автобус на столичния градски транспорт на автомагистрала "Тракия", е задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343, ал. 3, б. „А“, пр. 3, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК по повод настъпило ПТП около 07.20 часа на 23.05.2018 г., в гр. София, АМ „Тракия“, в района на 3-ти км., в пътното платно с посока гр. София, между автобус на градския транспорт и товарен автомобил.

В хода на производството е установено, че виновен за катастрофата е водачът на товарния автомобил –Гьокхан Кахриман, турски гражданин, който е нарушил правилата за движение по пътищата, като по този начин по непредпазливост е причинил телесни повреди на 12 лица, 7 от които за момента за установени като средни.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на Кахриман за срок до 72 часа, след изтичането на които е разпоредено привеждането му в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.