Това, което се направи за полицаите на пътя, да бъдат оборудвани с камери и микрофони, според мен повлия доста силно, защото се загубиха сигналите за корупция на пътя. Това коментира по Нова телевизия бившият началник на КАТ Алекси Стратиев по повод задържането на шефа на КАТ-Благоевград за получаване на подкупи за регистрацията на автомобили.

"Друг е въпросът, че тази тема, която сега повдигат за регистрацията на коли и предоставянето на тази специални регистрационни номера, действително там нещата не са регламентирани и позволяват да си стига до такива ситуации, в които се получават подкупи”, продължи той.

Стратиев призова хората да не се поддават на подкупи, защото по думите му, наказанието е леко, но е опасно влизането в контакт и даването на пари.

"Ако се въведе такова превила процент от глобите на пътя да отиват за заплатите на полицаите, хората ще реагират негативно, тъй като ще решат, че всички работят, за да си увеличат заплатите и си измислят какви ли не нарушения”, добави още Стратиев.