"Евровизия не гледам, защото няма нищо европейско в нея. Обаче във фейса видях "българските участници". Е не може да не извикам мощно МОЦИ, МОЦИ, МОЦИ..."

Това написа един приятел в социалната мрежа след представянето снощи на "шарената" "българска" група, която представи родината ни на Евровизия. Ако не знаете в нея има двама американци. България се представи с песента "Bones"("Кости"), изпълнена от Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл. Джони и Трей - "българи-юнаци".

Стига, бе!

Малко ли талантливи изпълнители имаме, че комисията ни избра чужденци да ни представляват на международния конкурс? Целта е ясна! Американците, живеещи в Европа да гласуват за нашите.  Оправдава ли целта - средствата? Не! Особено след успехите на Крисия и Кристиан! Особено след като доказахме, че можем по български, с наши момчета и момичета.

Един друг мой приятел пък има намерение да отиде в събота на юношеския мач между Ботев и ЦСКА с плакат "Дайте път на белите момчета!" Опитват се да го разубедят, защото това било расизъм. Не, не е! Това е патриотизъм, това е вяра в собствения ти народ, в собствените ни деца! Вяра, че не сме втора ръка, вяра, че можем и сами! Вяра, че сме достойни, че сме равни!

Моци, Моци, Моци...