“Нито външните нападки, нито опозицията могат да ни съборят, ако ние не се съборим сами”, заяви лидерът на “Атака” Волен Сидеров на партийния форум на ГЕРБ, на който Бойко Борисов беше преизбран за лидер на партията. “Прав е Волен, че само ние можем да се свалим”, съгласи се с посланието му   след това в речта Борисов.

Това за опозицията си го знаем, че е гладна ( за власт) кокошка, която прос(т)о сънува, но нейните побратими от ГЕРБ не пускат лесно кокала в устрема си да подобрят календарно рекорда на Живков по продължително управление ( и на Кимон Георгиев, ако става дума за брой премиерски мандати) . Но “другото” за “външните нападки” си заслужава вниманието в контекста на казаното от Високия атакистки гост на братския гербаджийски форум.

Какво всъщност казва в превод от московски език Волен на Бойко, че Бойко се отзовава като негово ехо и го цитира като класик в речта си с потвърждение, че Волен е прав?

Да разбираме ли, че този път Путин няма намерение да сваля Борисов от власт?  Гушнат с руския посланик Макаров по-високият Борисов се опитва да изглежда по-ниск като българите от съветските статуи в прегръдка със съветски другари на снимката по-горе: ех, да можеше да го види Охраняемият Живков да му се порадва! Въпросът е резонен защото за абдикацията си през 2013 г. от премиерския пост Борисов обвини чрез намеци от страна на своя заместник Цветанов ( и с голямо закъснение повече от година по-късно) подстрекателството на Русия в протестите срещу неговото управление. Сега обаче Сидеров, усмирен след дълго буйстване в стила на Жириновски с един демонстративен путинофилски юмрук в лицето пред десетки униформени свидетели, пледиращи по-късно проруска  колективна слепота като неми свидетели на случката, гарантира, че “външни нападки” не могат да свалят споделяната от него власт в София.

Откъде биха могли да дойдат “външните нападки”, освен от Москва, при положение, че ЕС дундурка Борисов като свое любимо дете на Балканите, което папка и слушка извънредно много? А и от страна на вечно заподозрените да са новият СССР, новият началник по отношение на България, нито е имало, нито се дочуват днес някакви индикации за разграничаване от удобния за всички, вкл. за САЩ миротворец на Балканите, какъвто напоследък го играе новопокръстеният специалист по международните отношения и бивш телохранител на Живков .

С други думи, Борисов като един гълъб на мира ( в Черноморския регион, където се вихри двуглавият руския имперски орел), получи днес послание с московски адрес, донесено по пощенския гълъб Сидеров.

Две гугутки, кацнали на едно ( Сергей) лаврово клонче!

Share on Facebook