Писателят Калин Терзийски за пореден път разбуни духовете с непопулярната си гледна точка към успехите и поводите за национално самочувствие.

Коментарът му, че Григор Димитров за успеха си във финалния турнир „Мастърс“ в Лондон е получил 2,5 млн. долара, а той за един разказ в Лондон взима 25 паунда взриви социалните мрежи.

„Става дума за сто хиляди пъти по-ниска оценка – аргументира се Терзийски през сутрешния блок на Нова телевизия „Събуди се“. – Господстващите кръгове се опитват да елементализират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис – игра с топка, и печели от това. Да, фин и хубав спорт, но все пак – спорт. Лувъра ли е по-важен за цивилизацията или стадион „Маракана"? Там не би трябвало да има дори и съмнение. Аз обичам Григор Димитров, но не мога да го приема насериозно, защото не приемам насериозно спорта като цяло“.

Калин Терзийски е категоричен, че българският народ не прави нищо, за да издигне на световно ниво писателите си.

„Те знаят за мен, че съм пиел, но не знаят какво съм написал. Това е трагично - обобщи той. - Народът е стъпкан и трябва да се радва на боклуците от Китай".

Писателят взе отношение и по въпроса около новата Мис България.

"Защо всички обвиняват новата Мис България, че не е красива според техния вкус? Българинът знае, че всичко става по втория начин и тя така е станала Мис. Е да, ама ако не е? Ние приемаме всичко това за даденост, защото всички сме се уредили по втория начин. Мис България е хубаво момиче. Има особена физиономия и й прави чест, че не пипнала нищо по нея. В България вече пластичните операции се приемат за даденост. Д-р Енчев е национален герой", коментира Калин Терзийски. 

"В личния си живот съм добре. Не пия от много време. Аз съм човек, който като реши нещо и го прави. Пред вас мога да си отхапя пръста. Трябва да се изпитва удоволствие от живота", добави писателят.