Дългото чакане на Черния петък приключи днес и невероятните оферти по магазини, сайтове, търговски центрове, зеленчукови борси и други очакваха пловдивчани. Чакането не е само от страна на клиентите, но разбира се и за самите търговци. Кой е повече на кяр в края на деня е много трудно да се каже.

Та, тази година що се отнася до физическите продажби се наблюдава известен спад, за сметка на онлайн пазаруването, което придобива все по-голяма популярност. Пловдивските молове също усетиха това. Въпреки умопомрачителните предложения от до 70 % в някои магазини, до 50% и 30 % в останалите, нямаше толкова много човекопоток в следобедните часове, особено в единия е от тях. Хубавото време накара хората да не влязат във търговските центрове, но пък в вечерните часове или през уикенда може и те намажат повече. Със сигурност липсата на реклами не бе проблема на моловете. Повярвайте ни, видяхме ги! В магазините за техника обаче опашките нямаха край! Друго е блузка, друго е плазма - явно!

Много хора също се зарадваха на днешната опашка пред книжарница в Пловдив. Като установяваха причината, а именно представяне на първата книга и раздаване на автографи на рапъра Криско, голяма част от тях се разочарова, но пък кой писател ще я напълни, нали? Е, виж влогър е друго нещо! Тъжно!

Не на последно място пловдивчани посетиха и 9-тото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ в Стария град, където те дегустираха хубаво вино. Някои може да са казали и наздраве на министъра на туризма Николина Ангелкова. Ако не са успели - нищо. Вероятно щеше да ви сподели, че туристите в Пловдив са се увеличили с 14 % спрямо същия период миналата година и 1/3 от тях са чуждестранни.

А на последно място - някои просто работеха. Все пак черен, лилав няма значение, работен е!