Иван Василев днес подписа 3-годишен договор с Ботев Пловдив. Централният нападател, който не спира да вкарва през настоящия сезон , е родом от Първомай.

При пристигането си от родното си място, преди 4 години, Василев много бързо се адаптира към отбора и стила на игра който налага Стефан Стоянов. Талантът веднага започва да бележи попадения. Въпреки това той остава извън пансиона на "жълто-черните" и живее при баба си в пловдивския квартал Тракия. Иван е едно от много скромните момчета извън терена. Той е получил прекрасно възпитание от своя баща, който е свещеник, разкриват пред Glas.bg негови приятели. Добър ученик е, което не е често срещана комбинация във футбола. След поредица силни игри обаче от Ботев решават все пак да настанят Иван в пансиона на базата и от няколко години той вече живее там. От няколко месеца юношата редовно тренира и с мъжкия отбор на канарчетата. За своята формация до 17 години Василев е отбелязал 13 попадения в 14 срещи. Нападателят е истински хищник пред гола и не пропуска възможност да "захапе" противника до кръв.

Интересни събития са се случили това лято около Василев, научи Glas.bg. Той е получил оферта от Левски, която е била много добре финансово подкрепена. Талантът обаче решава, че иска да остане в Ботев Пловдив и като че ли това е логичното решение, след като той е един от голмайсторите в тазгодишния финал, спечелен точно срещу Левски. "Сините" в комбина със Септември са доста настоятелни за издърпването на футболиста от школата на Ботев. Това обаче така и не се случва, а наградата за избора и корекността на младока дойде днес, когато той подписа с клуба, който го е създал.