До края на месеца ще е напълно готова полицейската приемна в пловдивската ромска "Шекер махала". Днес на място да инспектира работата в Пловдив пристигна вицепремиерът Валери Симеонов, предаде репортер на Glas.bg.

Той изрази задоволство от видяното. Вицепремиерът на няколко пъти попита изпълнителя на обекта кога ще приключи работата там. Получи задоволителния отговор, че това ще се случи до края на този месец.

Според Симеонов, само с присъствието на полицията в проблемните ромски махали в страната, ще бъде гарантирана сигурността на гражданите и спазването на законноста.

"Всички се убедиха, че има нужда от такива полицейски приемни. Такива ще има и в Стара Загора, има заявки за Бургаско... това са едни постоянни процеси, които си текат. Идеята е да бъде ограничена битовата престъпност в такива критични места като това например", каза Симеонов.

Приемната в Шекера е работила до 2012 година, когато е затворена. Тя е част от Трето РУ под тепетата. За ремонта са отпуснати 35 000 лв. от общинския бюджет. С тях ще бъде извършено цялостен ремонт и обзавеждане на мини-участъка. Районът около там ще бъде благоустроен, увери Симеонов кметът на район "Северен" Ральо Ралев.

Предвидено е там да работят трима полицаи. За местата вече се провежда и конкурс, съобщи шефът на ОД МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

"Заслугата на това, което се случва тук, е изцяло на пловдивския Кърк Дъглас (известен холивудски актьор - б.р.)", обърна се Симеонов към райкмета Ральо Ралев.