Първи кадри на колата-ковчег, в която 19-годишен младеж загина, а негов авер пострада сериозно при катастрофа в Монтана, показват колегите от Bulnews.bg. На снимките се вижда размазаният "Сеат Ибиза“, шофиран от жертвата, който се блъснал в електротабло и друг автомобил.

Трагичният инцидент стана малко преди 1 часа тази нощ в ромската махала на Монтана "Кошарника“. 19-годишният Стилян Жоров подкарал колата на баща си Жоро Я. (43 г.) и се возел из улиците на Монтана заедно с двама свои приятели.

По неизвестни към момента причини неопитният шофьор загубил контрол над управлението. Колата изхвърчала от пътното платно и се забила в електрическо табло и лек автомобил. На място е починал шофьорът, а  един от пътниците в колата - Мартин Н. е с комоцио и опасност за живота.

Стилян е от ромски произход и живее в квартала, където е станало трагичното произшествие. Родителите му са в чужбина и го издържат, той не работи.

Полицията е предприела разследване, за да установи какви са причините за кървавия инцидент. Образувано по случая досъдебно производство е за причиняване на смърт при управление на превозно средство в нетрезво състояние – след употреба на алкохол или упойващи вещества.