Десетки жители на село Атия блокираха за половин час главния път Бургас-Созопол тази сутрин.

Близки и приятели на 16-годишния Костадин поставиха карамфили на пешеходната пътека пред Военноморската база. Те призоваха държавата да им обърне внимание и да инвестира средства в обезопасяването на пътя, за да няма повече смъртни случаи.

Заради символичния протест край Атия от двете страни се образува колона от автомобили и част от по-нервните шофьори изобщо не са съпричастни към трагедията и напират да продължат по пътя си. Няколко от тях нагазиха карамфилите, поставени на пешеходната пътека. 

"Изнервиха се от кратко чакане и не показаха никаква съпричастност", възмущават се очевидци.

На място се отзова шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов, който беше командирован там от министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той се срещна с протестиращите и обеща, че пешеходната пътека на смъртта ще бъде премахната, а на нейно място ще се изгради пасарелка.

Атанасов заяви, че има пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов и ще се осигурят средства за изграждане на двете съоръжения. 

"Ще направим всичко възможно да лятото тук да има пасарелка. Още днес на мястото ще пристигнат техническите експерти на АПИ, за да изготвят проекта. Ще направим първо пасарелката, а веднага след това и кръговото. Поемаме категоричен ангажимент", каза още той.