Локомотив победи с 2:1 Левски в първи мач от 1/4-финалите за Купата на БФС при родените през 2004, но може да съжалява за множеството си пропуски. Срещата се игра на изкуствения терен на Лаута и бе наблюдавана от множество зрители, от няколко треньори на школата, както и Иван Маринов и Атанас Узунов, прeдаде репортер на Glas.bg.

Двубоят започна по-добре за "сините", които можеха да окрият резултата още 30 секунда чрез Георги Атанасов, но играчът направи нескопосан опит да прехвърли вратаря на домакините и той улови. В последвалите минути Левски продължаваше да е по-активния тим на терена и нанесе още четири удара към стража на "черно-белите", но Зиад Джерар ги отрази. С течение на времето Локомотив се окопити и погледна към вратата на съперника. В средата на полувремето "смърфовете" успяха да открият резултата. След центриране и разбъркване на границата на малкия пеналт Любомир Мерджанов стреля три последователни пъти, като последния му шут се оказа голов. Бурната си радост играчът на Локо отпразнува, бягайки към трибуните. Точно преди да завърши първата част пловдивчани нанесоха втори удар по "сините". Тодор Павлов се оказа най-съобразителен при центриране от корнер и покачи на 2:0.

След почивката "черно-белите" започнаха ударно и в рамките на 15 минути на четири пъти пропуснаха да направят резулатта класически. В средата на полувремето Левски изравни играта и дори успя да върне гол, наказвайки Локо за пропуснатите положения. Точен за "сините" бе Антоан Тонев, който с хубав удар от дистанция намали разликата. До края на срещата повече попадения не паднаха, а грубата игра на софиянци така и не бе декорирана строго от главния съдия. 

Реваншът между два тима в София е на 28 ноември (вторник) от 13.00 часа.

Локомотив: 12. Зиад Джерар, 13. Тони Леков, 3. Кольо Гаврев, 4. Александър Василев, 5. Тодор Павлов, 40. Божидар Янков, 7. Симеон Георгиев, 29. Любомир Мерджанов, 9. Иван Узунов - капитан, 10. Петър Андреев, 11.Димитър Палейков

Старши треньор: Апостол Костадинов