От ГЕРБ се жалват от себе си, че за пореден път са жертвали своя важна пешка.

Отказаха се безмълвно от своя Димитър Главчев пред волята на Шефа и това е поредното доказателства, че ГЕРБ не е никаква партия с принципи или идеология, а някаква едночленна стоножка. Ситуайцията напомня на вица за изследователя, който късал крак след крак на стоножката и с пляскане на ръцете я подбуждал да извървява един и същ маршрут. След като й откъснал и посления крак, изследователят плеснал пак, но стоножката не тръгнала, а той обобщил научното си откритие: “ когато стоножката остане без крака, тя оглушава”.

Рано или късно, когато Борисов престане да бъде главата на стоножката ГЕРБ, прикачилите се към него крачещи в строй партийци ще го напуснат сами. И никакъв оглушителен плясък няма да ги върне в строя.

Купи билет тук

Защото всеки е никой покрай Борисов – какво ли е да си гербаджия и непрекъснато да ти демонстрират, че имаш нулева стойност? Видя се за пореден път. Както се вижда също, че похарчените от Борисов негови пионки си налягат парцалите и се усмихват пред камерите като заложници, рекетирани да си мълчат, “ за да не стане по-лошо”.

При БСП е обратното. Там има “живот и след смъртта” на вожда. Не случайно в началото на т.н. преход преродените капиталисти другарки и другари прикриваха собствената си неизтребимост с обвинения срещу опозиционерите, изпълзели като “хлебарки”, недоубити по време на прекрасния социалистически строй. Днес се вижда отлично кой заслужава подобен комплимент във връзка с неговата неизтребимост.

Хлебарките мърдат и с откъсната глава.

БСП не откликват на исканията на своите ( фалшиви) опоненти от ГЕРБ и не слагат на дръвника главите на еквивлаентите на Главчев, който е заслужил обезглавяването си много по-малко от другари, като проф. Иво Христов, набедил 80 процента от българите за дебили. Една “хлебарка” повече не им е излишна.

Според  депутата Крум Зарков ( на снимкатапо-долу), любимец на др. му Корнелия Нинова, неговата партия е солидарна с проф. Иво Христов, обявил 80 на сто от българите за дебили. Той откровено обясни в телевизонно интервю вчера, че партията му не би се лишила от толкова полезен човек, като Иво Христов, макар и формално същият да не е член на тази партия.

Схващате ли разликата между ГЕРБ? Не? Не се притеснявайте. Няма такава по същество, въпреки метафората за различията между споменатите по-горе твари.

Борисов гони всеки и всичко, койтокоето му пречи да е на върха. А БСП  не гони никого от своите редици, защото е важна Партията, неизтребимата многотия на масовата покрепа за нея, без която никой от многбройните вождове не би се покатерил на заветния партиен пост на завет, на сигурно място в изчаквателна позиция да свърши живота на стоножката, за да заеме пак мястото й на върха държавната хранилка.

Както беше казал по друг повод – а именно във връзка със сливането на престъпността с държавата- др. Сергей Станишев ( класик в жанра на подобна терминология, награден с европейски пост не на последно място поради езиковите му умения), това е един “симбиоз”.

Share on Facebook