55-годишната жена, ранена по време на бунтовете в Екзархия в Атина миналия петък, остава в критично, но стабилно състояние в болницата „Евангелизъмос“. 

Адвокатката Анастасия Тсукалас беше сериозно ранена, когато фосфорна граната, хвърлена от анархисти, я удари по краката, след годишния марш пред Посолството на САЩ. 

Лекарите казват, че тя остава в интензивното отделение на болницата след „сложна“ операция на лявото коляно, което е изгорено. Тя също има сериозни респираторни усложнения, защото по време на бунтовете е вдишвала химикали от петролни бомби и сълзотворен газ. 

Цулакас е посветила голяма част от кариерата си, за да защитава протестиращите в съдилищата и да критикува полицейските тактики по време на демонстрации. 

Припомняме, че по-рано днес бяха показани снимки на двамата издирвани от гръцката полиция, за които се смята, че са отговорни за убийственото нападение.

Ужасното й нараняване бе заловено на видео, в което тя може да бъде чута да крещи в болка. Предупреждаваме, че кадрите не са за хора със слаби нерви!


Източник: в. Български новини