Паркинг с 63 места бе открит официално днес в Тракия от кмета инж. Иван Тотев и райкмета Костадин Димитров. Съоръжението се намира между 16-ти блок и новия Оазис 5. Инвестицията за паркинга е 70 000 лева. 

"Успяхме за два месеца да реализираме паркинга. Около 1250 кв. метра е. Предвидили сме и осветление, като сме оставили места за лампи. Ще бъде LED осветление. Тук ще дадем право на хората да си запазват паркоместа, ако има желаещи", уточни Костадин Димитров.

По думите на райкмета стана ясно, че към момента заявление за запазване на паркоместа в Тракия са подали над 600 души, а 50 от тях вече са одобрени.

Костадим Димитров внесе и малко светлина около предвидения мноетажен паркинг в квартала, като поясни, че се очаква след Нова година да започне прокетирането му.

"Многоетажният паркинг, който ще бъде съвсем наблизо, ще е с площ 4700 кв. метра. Надявам се януари да влезе ПУП-а и да започнем проектирането на паркинг с възможност до 7 етажа. Сега предполагам ,че няма да изграждаме 7-етажен паркинг в Тракия, но ще има възможност да го проектираме." , коментира Димитров.