Липса на осветление и неосигурената пълна безопасност на пешеходците бави връщането на линиите от градския транспорт на обновената отсечка до Коматево. Това стана ясно по-рано днес от думите на кмета инж. Иван Тотев.

Предвижда се до началото на декември линиите на градския траспорт 1, 20 и 27 отново да преминават по "Коматевско шосе", но за целта първо трябва осветлението по булеварда да бъде пуснато.

"Правим всичко възможно да пуснем по-бързо автобусите по "Коматевско шосе", имаме в момента проблеми с това, че нямаме осветление. Не можем да пуснем преди да имаме осветление. Днес сутринта подписах за плащането и приъединяването към ЕВН на улица "Остромила" и "Коматевско шосе". По най-бързия начин очакваме от ЕВН да запалят лампите.

Имаме още няколко дупки по тротоарите, те до петък ги запълваха... По два метра дупки има за кабелните мрежи, не можем да пуснем без осветление - ще слезе някой пътник и ще падне в дупката", заяви Тотев.

Междувременно стана ясно, че от началото на 2018 година автобус 113 ще бъде с удължен маршрут, като линията ще стига до квартал "Беломорски", преминавайки през "Коматевско шосе" и улица "Остромила". Но тази промяна първо ще трябва да бъде одобрена от транспортната комисия и прието от Общинския съвет.

"Това е най-късата линия и сега се движат пет автобуса. С удължаването автобусите ще станат повече и графикът на преминаване ще стане по-кратък", уточни още кметът.