Отборът на Локомотив Пловдив до 19 години загуби като домакин от Лудогорец с 0:1, предаде репортер на Glas.bg. Така орлите постигнаха 3 победи над смърфовете през този уикенд, след като преди това победиха 17-ките и мъжете. Отборът на Димитър Палазов обаче имаше най-голям шанс от трите тима на пловдивчани да измъкне поне хикс от разградчани.

Двубоят започна на много високи обороти, но и с брак в действията на двата тима. Локомотив владееше повече топката,  а разградчани разчитаха на контраатаки и удари от дистанция. С течение на времето гостите изравниха играта. В 28' черно-белите организраха скоростна контраатака. Мариян Тонев пусна към Петър Главчев, последният напредна и шутира от границата на наказателното поле, но ударът му бе спасен. В последните минути на частт разградчани владееха инициативата и можеха да открият, но далечен удар на левия бек срещна напречната греда.

Второто полувреме започна равностойно, като и двата тима търсеха гола. Мариян Тонев имаше добра възможност да отбележи след центриране от корнер, но ударът му с глава мина над вратата. В 71' падна първото попадение в двубоя. То бе на сметката на Лудогорец. Точен за гостите бе Георги Стоянов, който бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши за 0:1. След гола Локомотив натисна съперника, но не намираше правилния път към вратата. В 80' гостите останаха с човек по-малко на терена, след като бранител на Лудогорец получи втори жълт картон. До края на срещата обаче черно-белите не успяха да се възползват от численото си предимство и загубиха.

Интересно присъствие имаше на трибуните, забеляза репортер на Glas.bg. Двубият бе наблюдаван на живо от две от звездите на канарчетата в тима до 17 години Слави Шопов и Димитър Тонев.

 

Съставът на Локо Пд: 1 Венцислав Янков - ВРАТАР, 99 Aрхан Исуф - КАПИТАН, 10 Димитър Законов, 15 Васил Иванов, 6 Иван Чалъков, 5 Даниел Груев, 53 Иван Караиванов, 9 Мариян Тонев, 4 Николай Георгиев, 28 Стоимен Тотков, 8 Петър Главчев;