21-годишната Антония Чикова, която на 6-ти ноември т.г. взе най-фаталното решение и скочи пред товарен влак на гара Владимир Павлов в Бургас, мечтае за ново начало, разказва "Флагман".

12 дни след кървавата драма на релсите чаровница се чувства добре. Иска отново да стъпва на краката си, които бяха отсечени от влака - десният е без стъпало, отрязан до глезена, а левият – до коляното.

Антония продължава лечението си в УМБАЛ-Бургас, окуражават я както близките й, така и непознати за нея хора. До нея неотлъчно е и бургазлийката Николета Стоянова. Тя не е познавала Антония преди инцидента. Разбрала е за тежката й съдба от публикация на Флагман.бг и я приела присърце. Решила да й помогне с каквото може - най-вече с морална подкрепа, за да може да й върне надеждата към живота.

"Единствената й мечта е да започне живота си отначало. Съжалява много за това, което си причини. Казва, че няма да пропилее този шанс, който животът й подари. Видя, че хората държат на нея и затова в момента е много силна", разказа Николета.

Тя е стартирала дарителска кампания за набиране на средства за лечението на 21-годишната Антония. Със събраните пари младата жена ще получи така мечтаните протези, за да проходи отново. В кампанията се е включила и бившата й работодателка от Слънчев бряг Ростислава Димитрова, която освен с морална и финансова подкрепа, е подарила и инвалидна количка, за да й е в помощ, докато Антония получи протези.

"В момента е много важно да й покажем, че сме до нея, че има смисъл да живее", казва в заключение Николета, която моли всеки, който има възможност, да се включи в дарителската кампания. Подробности за акцията може да намерите на Фейсбук страницата, създадена в помощ на Антония

За да няма злоупотреби със събраните средства, банковата сметка е на името на УМБАЛ-Бургас, чиито лекари, начело с изпълнителния директор д-р Бойко Миразчийски, правят всичко възможно за възстановяването на момичето.

IBAN: BG30SOMB91301010002908
BIC:SOMBBGSF
Основание за плащане: Антония Спасова Чикова, за лечение