Убийството на 25-годишният наркодилър Роберт Величков-Роберто, който бе застрелян във вторник вечерта в Перник, е свързано с издирваната под дърво и камък вече цяла седмица банда на Пуйката, пише „Уикенд”.
 
Според източници на изданието, младежът бил застрелян, защото е дал информация за полицията за престъпниците, разбили над 10 банкомата в последните месеци, и така е подписал смъртната си присъда.
 
Според запознати миналия четвъртък той е бил притиснат от ченгетата и пропял за групата на Пуйката. Издал кои са в бандата, къде биха могли да се укриват издирваните мъже, както и подробности за боса си. Информацията веднага стигнала до Пуйката и отмъщението не закъсняло. Жертвата била заедно с приятел, когато проехтели изстрелите. Другият мъж хукнал да бяха, но килърите го настигнали и пребили. Пред ченгетата той казал, че били двама с маски и няма представа кои са.

Роберто живее в кв. „Драгановец”, завършил е престижното училище „Иван Рилски” в Перник, а след това се прехвърлил в Професионалната гимназия по облекло и туризъм. Още от ученик обаче се забъркал с наркотици. Два пъти е лежал в затвора за разпространение на дрога. Преди дни криминалистите го заплашили, че отново ще влезе зад решетките и то за дълго. Той не издържал и издал бандата на Пуйката, което подписало присъдата му.
 
Пернишкият престъпен бос Валентин Кирилов-Пуйката оркестрира серията от дръзки обири на банкомати, които са ошушквани от бандитите чрез взривяване. Името на 42-годишния гангстер изплува след мащабна полицейска хайка, проведена в края на миналата седмица в Першнико, при която бяха заловени трима разбойници от свитата му, отговорни за обира на банкомат в Сапарева баня.

Според източник на седмичника от МВР, бандата на Вальо Пуйката е следена от поне месец, тъй като разбойниците са подозирани за взривените и ошушкани банкомати в „Младост”, Студентски град, „Дружба”, Околовръстното шосе, Самоков и още няколко подобни обира.